Γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου Αττικής για τον εντοπισμό μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, συνολικά 1.133 κιλά ηρωίνης, συσκευασμένα σε σάκους μαρμαρόσκονης, εντοπίστηκαν σε αποθήκες στο Κορωπί και στη Φιλοθέη από τους άντρες της δίωξης ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ποτέ στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εφοπλιστής, ένας ανήλικος, καθώς και πέντε Τούρκοι υπήκοοι. Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο τον εντοπισμό συνεργών του κυκλώματος και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Η εισαγωγή της ηρωίνης από το Αφγανιστάν πραγματοποιούταν τμηματικά, μέσω θαλάσσης με πλοία ή οδικώς με φορτηγά. Η ηρωίνη τοποθετούνταν σε ειδικές κρύπτες κοντέινερ, που μετέφεραν νόμιμα φορτία και έφθαναν κατά κύριο λόγο ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα. Η αξία της ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια των βορείων προαστίων, όπου κατασχέθηκαν 6 πολυτελή αυτοκίνητα, με τα οποία γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών. Στην αποθήκη στο Κορωπί βρέθηκε και ένα περίστροφο με γεμιστήρα και σφαίρες. Κατασχέθηκαν επίσης 6.000 ευρώ.

Την έρευνα συντονίζει η δίωξη ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με βατραχανθρώπους του Λιμενικού, ομάδα δίωξης ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. και παράρτημα της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, που εδρεύει στην Αθήνα.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.