Λίγο πριν εξάγουν στην Ευρώπη την τεράστια ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε από τις αρχές χθες, Παρασκευή, συνελήφθησαν τα μέλη της σπείρας που εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Οι συνολικά 11 συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν από τον ανακριτή. Στο κεντρικό «αρχηγείο» της οργάνωσης, τη βίλα ενός εμπόρου διαμαντιών, στη Φιλοθέη βρέθηκαν ποσότητες που ξεπερνούν τον ένα τόνο. Το ναρκωτικό ήταν συσκευασμένο σε σάκους μαρμαρόσκονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηρωίνη μεταφερόταν προς διάφορα σημεία της Ελλάδας και άλλες χώρες της Ευρώπης (κυρίως το Βέλγιο) με φορτηγά. Οι αρχές συνέλαβαν τη σπείρα λίγο πριν εξάγει μεγάλες ποσότητες του ναρκωτικού προς το Βέλγιο.

Η αρχή της μεγάλης επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών και της αστυνομίας έγινε πριν από δέκα ημέρες μετά από σήμα που έφτασε στα κεντρικά της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού από την αμερικανική DEA. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αμερικανών, τουρκικό καρτέλ μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα και κατόπιν αυτή συσκευαζόταν εδώ και έφευγε για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο κύκλωμα φέρονται μπλεγμένοι: η 75χρονη χήρα του ιδιοκτήτη της βίλας, η 40χρονη κόρη τους, ο πρώην σύζυγος της και ο νυν σύντροφός της, ο 15χρονος γιος της, ένας Τούρκος με κινητικά προβλήματα που φέρεται να είναι ο βαρόνος του τουρκικού καρτέλ και άλλα 5 άτομα.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την υπόθεση για να εντοπίσουν τυχόν διασυνδέσεις με άλλα ευρωπαϊκά καρτέλ ναρκωτικών.