Τιμητικό έπαινο προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιτυχή επιχείρηση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και την εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους, απένειμε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποδέχθηκε στο γραφείο του και συνεχάρη τους επικεφαλής, καθώς και όλο το ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι αποτέλεσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της αποστολής που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωϊνης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Συμμετείχατε σε μία επιχείρηση, μοναδική σε φύση και εύρος που έχει γίνει μέσα στα ελληνικά όρια. Και το σημαντικό δεν είναι μόνο η ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίσατε, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το σημαντικότερο είναι αυτό που δείξαμε διεθνώς: ότι το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι, πλέον, σε μία άλλη φάση οργάνωσης, σε μία άλλη φάση δυνατοτήτων. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Θέλω να εξάρω την αφοσίωσή σας στον κοινό στόχο, τη συλλογική δουλειά όλων των τμημάτων όσων συμμετείχαν στην υπόθεση και, βέβαια, το υψηλό φρόνημα επαγγελματισμού που επιδείξατε» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά την ομιλία του προς τα στελέχη του ΛΣ.

«Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της κυβέρνησης, καθώς και όλης της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε ο υπουργός και ζήτησε από τα στελέχη του ΛΣ να συνεχίσουν να υπηρετούν και στο μέλλον «με τον ίδιο ζήλο, την πατρίδα, την ασφάλεια των συμπολιτών μας, την ασφάλεια των ελληνικών θαλασσών, την ασφάλεια των λιμανιών μας και την ασφάλεια των παιδιών της χώρας». «Από καρδιάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ» κατέληξε.

Τιμητικό έπαινο από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου παρέλαβαν ο διοικητής Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο διοικητής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) ΛΣ– ΕΛΑΚΤ, ο διευθυντής Ειδικών Μονάδων ΑΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου ΑΛΣ- ΕΛΑΚΤ και ο διοικητής Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο γγ Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.