Πάνω από 1.100 τροχονομικές παραβάσεις καταγράφηκαν σε μόλις 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες ακόμη καταγράφηκαν σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επρόκειτο για στοχευμένους ελέγχους στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα από το πρωί της περασμένης Τετάρτης και για ένα 24ωρο, ελέχθησαν 3.763 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.183 παραβάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα 585.

Οι υπόλοιπες παραβάσεις συνδέονταν με μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους 42, παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών κ.ά. 26, ΚΤΕΟ 26, χρήση κινητού τηλεφώνου 14, αντικανονικό προσπέρασμα και επικίνδυνοι ελιγμοί 10, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 9, φθαρμένα ελαστικά 9, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 3 και διάφορες άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 459.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.