Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μπορεί ο αρχηγός της ΕΛΑΣ να εξέδωσε διαταγή για απαγόρευση των συναθροίσεων στις 6 Δεκεμβρίου (από τις 05:00 έως τα μεσάνυχτα), όμως οι αρχές έχουν ένα σχέδιο με οδηγό την ημέρα του Πολυτεχνείου για την αποφυγή επεισοδίων.

Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. Σε αυτά τα τετράγωνα οι αρχές θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Μάλιστα, στους δρόμους αναμένεται να είναι περίπου 5.000 αστυνομικοί, drones κι ελικόπτερα.

Κλειστοί έξι σταθμοί του Μετρό από τις 08:00

Με εντολή της Αστυνομίας, κλειστοί θα είναι από τις 08:00 οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Από τους σταθμούς αυτούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.