Διακλαδική συντονισμένη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Επιχειρήσεων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην Ιχθυόσκαλα Πειραιώς – Κερατσινίου, στο Λιμάνι Ηρακλέους

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι της ασφαλιστικής – φορολογικής νομοθεσίας, της αλιευτικής – υγειονομικής νομοθεσίας, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της διακίνησης – αποθήκευσης αλιευμάτων από φορτηγά οχήματα καθώς και της νομοθεσίας σχετικά με την απασχόληση αλιεργατών.

Συνολικά ελέγχθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις και προέκυψαν τα ακόλουθα:

– Από τον ασφαλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε η απασχόληση δώδεκα (12) εργαζομένων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού. Συντάχθηκε σχετική έκθεση η οποία θα αποσταλεί στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προς βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

– Στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία από δύο (2) επιχειρήσεις με σκοπό τη διενέργεια ολοκληρωμένου ελέγχου.

– Διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι στα εισερχόμενα – εξερχόμενα φορτηγά οχήματα και σε έξι (6) περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε δεκατρία (13) φορτηγά δεν έφεραν επί του οχήματος σχετική άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ή είχε λήξει η ισχύς τους και για το λόγο αυτό συντάχθηκαν ισάριθμες εκθέσεις που θα αποσταλούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

– Προσήχθησαν δώδεκα (12) αλλοδαποί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά προκειμένου να εξακριβωθεί η νομιμότητα παραμονής τους στην χώρα μας.

– Βεβαιώθηκαν τρεις (3) αγορανομικές παραβάσεις και μία (1) αλιευτική παράβαση, ενώ σε παροπλισμένο αλιευτικό σκάφος βρέθηκαν εκατόν πενήντα τρία (153) πακέτα λαθραίας εισαγωγής τσιγάρα, ένας (1) αμφορέας καθώς και επτά (7) αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας (1) δεν είχε τις προβλεπόμενες άδειες εισόδου – παραμονής στη χώρα. Για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις διενεργείται κατά λόγο αρμοδιότητας προανάκριση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.