Με μεθοδικότητα και ακρίβεια έδρασαν οι «ποντικοί» που κατάφεραν να εισβάλουν με τη μέθοδο του ριφιφί σε μονοκατοικία στο κέντρο του Ηρακλείου βάζοντας στο χέρι το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που δεν ήταν άλλο από χρυσά κοσμήματα αξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως μεταδίδει το cretalive, οι δράστες μπήκαν στον κήπο της μονοκατοικίας. Αφού έσκαψαν μια τρύπα βάθους ενός περίπου μέτρου προσπάθησαν να τρυπήσουν τον τοίχο για να μπουν στο σπίτι από το υπόγειο – του οποίου την ύπαρξη φαίνεται ότι γνώριζαν – ωστόσο δεν στάθηκαν τυχεροί καθώς τα θεμέλια του σπιτιού ήταν από πέτρα.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να τρυπήσουν το τοίχο ακριβώς από πάνω όπου εκεί είχαν περισσότερη τύχη καθώς «πέτυχαν» το πιο λεπτό σημείο του τοίχου όπου υπήρχε εσοχή για το πιάνο.

Από εκεί κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι που αφού το έκαναν φύλλο και φτερό το ισόγειο βρήκαν στο συρτάρι του γραφείου τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν σε δωμάτιο δίπλα στην σαλοτραπεζαρία.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Γιάννης Βρεττάκης οι δράστες αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο συλλογές χρυσών κοσμημάτων καθώς και οικογενειακά κειμήλια αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε και η εταιρία σεκιούριτι τον ειδοποίησε ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία. Δυστυχώς ωστόσο δεν έγινε αντιληπτή η δράση των δραστών αφού δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι οι δράστες πήραν μεν τα κοσμήματα άφησαν ωστόσο πίσω τους έργα τέχνης, μικροαντικείμενα και πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας την οποία προφανώς δεν γνώρισαν.

Οι ίδιοι έψαξαν και το υπόγειο όπου άδειασαν δυο μπαούλα με βιβλία χωρίς ωστόσο να πάρουν τίποτα.