Εικόνες, βιβλίο «Πεντηκοστάριο», λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, Ευαγγέλιο, ευχολόγιο, ξύλινοι σταυροί, μεταλλικό νόμισμα, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων κι εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς βρέθηκαν- μεταξύ άλλων -στην κατοχή των πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ασχολούμενη με την πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής αξίας.

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων- τρεις άνδρες (ο ένας υπήκοος Αλβανίας) και δύο γυναίκες- είναι ένας 34χρονος ιερέας. Η σύλληψη των δύο εκ των πέντε έγινε την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν αντικείμενα συνολικής 60 χιλ. ευρώ σε αστυνομικό, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πελάτης.

Τη σπείρα εξάρθρωσαν άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ύστερα από συστηματικές και συντονισμένες έρευνες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα: της σύστασης- συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απόπειρας πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων κι εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε απόπειρα πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στον παραπάνω νόμο, των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, χθες, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και έλαβαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.