Η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας, αλλά και η απόκτηση οδικής παιδείας, είναι απαραίτητα στοιχεία για να παταχθεί η μάστιγα των τροχαίων. Σε ποσοστό 85% των τροχαίων, κύριο ρόλο παίζει ο παράγοντας άνθρωπος, όπως τονίστηκε σήμερα, στα εγκαίνια της έκθεσης για τα τροχαία, που οργανώνει στα Χανιά το τμήμα Τροχαίας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, συνέπεσαν με το τραγικό δυστύχημα με 5 νεκρούς, που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο 99ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρεθύμνου -Ηρακλείου ,στο ύψος των Σισσών.

«Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι όταν οδηγούμε. Να οδηγούμε με σύνεση, προσοχή να είμαστε όσο το δυνατό προσεκτικότεροι .Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να προστατεύσουμε τη ζωή μας» επεσήμανε η διοικητής του τμήματος Τροχαίας Χανίων, Ελένη Παπαθανασίου.

Η κυκλοφοριακή αγωγή παίζει σημαντικό ρόλο αρκεί να διδάσκεται στα σχολεία, τόνισε από την πλευρά του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Φώτης Γεωργόπουλος.

«Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα μάθημα που πρέπει να μπει στις 2 βαθμίδες της εκπαίδευσης, για να μπορέσει η αυριανή νεολαία να κυκλοφορεί χωρίς προβλήματα και δυσάρεστες συνέπειες» επεσήμανε.

Η έκθεση, που έχει ως τίτλο «Η ασφάλεια ξεκινάει από εσένα» περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τροχαία και περιστατικά τα οποία έχουν συμβεί στο νομό Χανίων τα τελευταία χρόνια. Εικόνες σκληρές αλλά ρεαλιστικές, που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και κυρίως τα νέα παιδιά σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Δήμος Χανίων.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει φωτογραφίες, αφίσες και προβολή βίντεο, θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά, πρωί και απόγευμα.