Για δολοφονία και όχι για ατύχημα έκανε λόγο η αδελφή του Τόσκο Μποτζατζίτσκι, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων οπαδικού χαρακτήρα.

Μέσω δηλώσεών της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως εκείνη και οι γονείς τους θα κυνηγήσουν την δικαίωση της μνήμης του με κάθε τρόπο, αφού θεωρούν πως ο θάνατός του προκλήθηκε από χτυπήματα και όχι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο.

Επίσης, μέσω του Yellow Radio η αδελφή του Βούλγαρου οπαδού ανέφερε πως υπάρχουν μαρτυρίες για την ύπαρξη δεύτερου ατόμου στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που ερευνώνται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της για:

Το ότι μετά το τέλος του πρόσφατου αγώνα, οι φίλοι του Άρη έμειναν στο γήπεδο τραγουδώντας συνθήματα για τον Τόσκο: «Ναι, το γνωρίζω, είδα φωτογραφίες και βίντεο από εκείνο το βράδυ. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Άρη γι’ αυτό που κάνουν, να τους ευχαριστήσω για τη βοήθεια τους, για την υποστήριξη που μας δείχνουν. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς».

Το αν θέλει να μοιραστεί περισσότερα για τον αδερφό της: «Δεν έχω λόγια να περιγράψω τον αδερφό μου. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, που έκανε φιλανθρωπική δουλειά. Ό,τι έκανε, πάντα προσπαθούσε να το κάνει καλά, ήταν πάντα χαμογελαστός δεν ξέρω τι να πω… Πραγματικά είναι τόσα πολλά».

Την πρόθεση των οπαδών της Μπότεφ να απευθυνθούν στην UEFA και στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας για τον θάνατό του: «Όχι μόνο οι οπαδοί της Μπότεφ, αλλά όλη η Βουλγαρία είναι δίπλα μας αυτήν τη στιγμή. Έχουν γίνει όλες οι παραπάνω κινήσεις, έχουν σταλεί στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος, στην ελληνική πρεσβεία στην Βουλγαρία. Γίνονται πολλές διαμαρτυρίες, θα διαμαρτυρηθούμε και στο Πλόβντιβ, αλλά και στη Σόφια πολύ σύντομα και στο Εθνικό Συμβούλιο. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις. Δεν θα αφήσουμε τους δολοφόνους του Τόσκο να γλυτώσουν. Επίσης, έχει σταλεί και επιστολή στην Ευρωβουλή προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Το αν είναι σίγουρο πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για ατύχημα: «Είναι φόνος! Δεν είναι ατύχημα και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία δικαιολογία πάνω σε αυτό».

Το αν έχει μιλήσει με τους άλλους δύο φίλους του αδελφού της: «Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε μια γυναίκα, όμως δίπλα της υπήρχε ένας άνδρας. Δεν ήταν μόνη της. Δεν γνωρίζω περισσότερα για τον συγκεκριμένο, αλλά υπήρχε μέσα στο αμάξι ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορούμε να καταθέσουμε στην Αστυνομία, δεν έχουν γίνει αυτές οι κινήσεις».

Το αν έχουν απευθυνθεί σε δεύτερο ιατροδικαστή και αν έχει αναλάβει την υπόθεση δικηγόρος: «Όχι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με δεύτερο ιατροδικαστή, μόνο με τον άνθρωπο που ανέλαβε την υπόθεση στην Ελλάδα. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, έχουμε έναν δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη».

Τα πρώτα λόγια της γιατρού: «Ο ιατροδικαστής μας είπε πως ο αδερφός μου δεν πέθανε από το αυτοκίνητο. Ήταν ήδη νεκρός, πέθανε από τα χτυπήματα στο στομάχι και στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος του. Από αυτό πέθανε ο Τόσκο και όχι από το αυτοκίνητο».

Το επόμενο βήμα τους: «Δεν έχουμε και άλλη επιλογή φυσικά, θα έρθουμε στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσουμε με τους δικηγόρους. Δεν γνωρίζω τον ακριβής χρόνο αλλά σίγουρα θα έρθουμε».

Το τι θα έλεγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη: «Θα τους έλεγα ότι θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν θα ανεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υπόθεση, δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ τους δολοφόνους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς στην Ελλάδα που μας στηρίζετε και μας βοηθάτε. Ήρθε η ώρα τώρα και εσείς να ορθώσετε ανάστημα με αυτήν την υπόθεση, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα, να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και ό,τι συμβαίνει στα Βαλκάνια».

Το αν έχει βοηθήσει ο Άρης: «Ναι, βεβαίως και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρο το κλαμπ, τον Άρη, και τον δικηγόρο της ομάδας που μας βοήθησε σε αυτό».

TAGS