«Είδα την ομάδα των δραστών που φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Κανένας αστυνομικός δεν τους κυνήγησε», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

«Ποιος ειδοποίησε το φονιά; Γιατί 12 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κοιτούσαν το φονικό; Οι ΔΙ.ΑΣ. αδιαφορήσαν. Μόνο όταν τον σκοτώσαν, μία αστυνομικός κατέβηκε. Αδιαφόρησαν», είπε ο πατέρας.

Ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε ακόμη ότι ποτέ ο γιος του δεν του ανέφερε ότι υπήρχε κόντρα και ότι κάποιοι τον απειλούσαν «Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα τέτοιο. Δεν ξέρω εάν τον είχαν ενοχλήσει», αναφέρει.

Και μίλησε για «καρτέρι» θανάτου. «Οι φίλοι του έφυγαν από την καφετέρια για να πάνε να πιουν μια μπύρα. Θα έρχονταν στο σπίτι μου», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Θέλω να μάθω ποιος ειδοποίησε τον 45χρονο. Είπε στους φίλους του “Φύγετε, εγώ θα σας καθυστερήσω”».

«Όταν τον μαχαίρωσαν, εγώ έφτασα εκείνη την ώρα. Όταν έφτασα, ήταν νεκρός στα χέρια μου», λέει, προσθέτοντας: «Μου είπαν ότι επιτέθηκαν πάνω από 30 άτομα στο γιο μου».
Ο Παναγιώτης Φύσσας πήγε μόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να μάθει νεότερα, όμως, όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί δεν του είπαν τίποτα. «Ο δράστης ερχόταν με το αμάξι ανάποδα, κατεβαίνει, τον καρφώνει. “Αυτός με σκότωσε, αυτός με μαχαίρωσε”, είπε στην κοπελιά του. Η αστυνομία το είδε και μετά το μαχαίρωμα τον συνέλαβε. Η αστυνομία έβλεπε να χτυπούν το γιο μου», είπε ο κ. Φύσσας.

Και μίλησε για την αργοπορία του ασθενοφόρου: «Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν ακαριαίο. Το ασθενοφόρο ήρθε από τη Μαγούλα. Ένα ασθενοφόρο από τη Μαγούλα δεν κάνει 18 λεπτά. Εγώ όταν πήγα ήταν νεκρός. Προσπαθούσε να μην πεθάνει, να μην σκοτωθεί».

Στο ερώτημα πάντως για το ποια θα είναι η δικαίωση, απάντησε: «Θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί. Να εκτελεστεί. Αυτό θέλω. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση».