Αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου η υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 350.000 ευρώ, από υποκατάστημα τράπεζας στον Πύργο Ηρακλείου πριν από περίπου 10 χρόνια, που θα εκδικαζόταν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση που εκτυλίχθηκε μεταξύ 2008 και 2009, είναι μία 42χρονη πρώην ταμίας του υποκαταστήματος της τράπεζας και ο τότε σύντροφός της, για τον οποίο-όπως πρωτόδικα είχε ισχυριστεί η κατηγορούμενη, έκανε ό,τι έκανε προκειμένου να τον βοηθήσει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Η πρώην ταμίας είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και ο 54χρονος πρώην σύντροφός της σε κάθειρξη 9 ετών.

Η πρώην ταμίας στην οποία υπεβλήθη ποινή κάθειρξης 7 ετών είχε κριθεί το 2017 ένοχη για την πράξη της υπεξαίρεσης και πλαστογραφία ενώ ο 54χρονος, με ποινή κάθειρξης εννέα ετών είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία και στις δύο πράξεις, ενώ επιπροσθέτως είχε καταδικαστεί για χρήση «πλαστού εγγράφου» και επειδή φέρεται να κατέθεσε πλαστές επιταγές σε άλλες δύο τράπεζες.

Η 42χρονη είχε επιστρέψει μέρος του ποσού, ενώ η έφεση και των δυο είχε αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι και τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, είναι ελεύθεροι.