Εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και την ασφάλεια Σπάρτης, η ανθρωποκτονία ενός 76χρονου που είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς νεκρός μέσα στο σπίτι του στις 31 Αυγούστου το 2012, στον οικισμό Βεργαδέικα, στο Λογκανίκο Λακωνίας.

Δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 24χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, για ληστεία που είχε διαπράξει στην Αττική κι ένας Αλβανός, ο οποίος στο παρελθόν έμενε στο χωριό κι είχε εργαστεί περιστασιακά στον 76χρονο.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ληστεία, κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, αφού μπήκαν στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου, με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν.

Στη συνέχεια πήραν από το σπίτι όσα χρήματα βρήκαν, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντάς τον 76χρονο αβοήθητο.

Τον ηλικιωμένο αναζήτησε συγγενικό του πρόσωπο και τον εντόπισαν νεκρό οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του Αλβανού δράστη.