Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Αττικής και στο Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29, 33 και 33 ετών, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης  είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού στην Παραλία Μαρκόπουλου αφαιρώντας χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιχείρησαν να διαρρήξουν περίπτερο ημεδαπού στην παραλιακή οδό Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία συσκευή οξυγονοκόλλησης με δυο φιάλες, η μια οξυγόνου και η άλλη προπανίου,
• ένας  μεγάλος κόφτης,
• έξι  κατσαβίδια,
• δύο ζεύγη γάντια,
• ένας κάβουρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές κυρίως σε περίπτερα, στα οποία απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού, έκοβαν τις τηλεφωνικές γραμμές, άνοιγαν τα ρολά ασφαλείας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις διαρρήξεων, στο ίδιο περίπτερο στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο, από το οποίο αφαίρεσαν συνολικά προϊόντα αξίας 6.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 33χρονους συλληφθέντες είναι από τις 24-12-2012 δραπέτης των φυλακών Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και τεσσάρων μηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.