Ποινή φυλάκισης 4 χρονών με τριετή αναστολή, κρίνοντας τον ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, επέβαλε σήμερα το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε έναν 27χρόνο.

Ο νεαρός τον Απρίλιο του 2007, οδηγώντας ένα αγροτικό αυτοκίνητο, παρέσυρε μία μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο νέα παιδιά, ο Γιώργος Κοντοδιάκος, γιος του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου και ο φίλος του, Κώστας Παπαδάκης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό και εκτός της ποινής, του επέβαλε περιοριστικούς όρους: να παρακολουθείται για 3 χρόνια από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, να εμφανίζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ του αφαίρεσε για ένα χρόνο το δίπλωμα οδήγησης.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τήρησε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά η μοτοσικλέτα είχε αναπτύξει ταχύτητα και έγινε η σύγκρουση.

Ο 27χρονος οδηγός του αυτοκίνητου εξάλλου σήμερα οδηγήθηκε και στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, που τον έκρινε ένοχο για τον ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών όταν επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή.