Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στους εσωτερικούς χώρους των φυλακών Τρικάλων.

Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται ακροβολισμένοι γύρω από το νοσοκομείο της περιοχής άλλα και στις εισόδους του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού όπου νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που επιχείρησε χθες το απόγευμα να συνδράμει στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Ο μηχανικός του ελικοπτέρου φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό του χέρι από σφαίρα.

Το ελικόπτερο είχε ενοικιαστεί από εταιρεία που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης από τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας που όπως ανέφερε το trikalanews.gr από χθες το απόγευμα βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο των Φυλακών, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία 3 πολεμικά όπλα, ενώ αναμένεται η ενδελεχής έρευνα των εσωτερικών χώρων του ελικοπτέρου από αρμόδια συνεργεία του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους κρατουμένους παραδόθηκε στους υπευθύνους της φυλακής Τρικάλων ένα πιστόλι GLOCK, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται, από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενδελεχής έρευνα όλων των χώρων της φυλακής, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν ύπαρξη άλλου οπλισμού.