Από την περιοχή του Ασπροπύργου είχε απογειωθεί το ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων.

Το ελικόπτερο ανήκει σε ιδιωτική εταιρία και είχε ενοικιαστεί από τρία άτομα, που είχαν δηλώσει ότι ήθελαν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το ελικόπτερο προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων με σκοπό να προσγειωθεί στο προαύλιο, Οι τρεις επιβαίνοντες, άνοιξαν πυρ κατά των εξωτερικών φρουρών των φυλακών οι οποίοι ανταπέδωσαν.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χωράφι, κοντά στις φυλακές.

Την ίδια στιγμή ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, πήδηξε τοίχο της φυλακής, προκειμένου να πλησιάσει το σημείο όπου θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο. Ωστόσο, έπεσε και τραυματίστηκε. Έχει μεταφερθεί στο ιατρείο των φυλακών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Αστυνομικοί που είχαν ήδη σπεύσει στο σημείο, συνέλαβαν τους 4 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πιλότος.

Η Αστυνομία αποκαλύπτει ότι το τελευταίο διάστημα είχε πληροφορίες για σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης βαρυποινίτη με ελικόπτερο και γι’ αυτό είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.