Μετά από καταγγελίες που γίνονταν εδώ και χρόνια από τον σύλλογο των αποκλειστικών νοσοκόμων για τις παράνομα εργαζόμενες γυναίκες που προσέφεραν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Χανίων ως «αποκλειστικές νοσοκόμες», η έφοδος αστυνομικών στο νοσοκομείο απέδειξε την αλήθεια των καταγγελιών και οδήγησε σε εννέα συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, αιφνιδιαστικά πήγαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, αστυνομικοί και συνέλαβαν 9 αλλοδαπές και συγκεκριμένα πέντε Βουλγάρες, τρεις Αλβανίδες και μία Σκοπιανή ηλικίας από 24 έως 59 ετών, για παράβαση του νόμου περί Δημόσιας Υγείας.

Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς έγινε στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπου κατελήφθησαν οι συγκεκριμένες να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας» και να εξασκούν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας, χωρίς να έχουν πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων αλλά ούτε και άδεια άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια Αρχή.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και έτσι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Να σημειωθεί πως ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων, έχει επανειλημμένως καταγγείλει την δραστηριοποίηση «κυκλωμάτων» που λειτουργώντας «δουλεμπορικά» προωθούν αλλοδαπές γυναίκες για να εργάζονται ως «αποκλειστικές νοσοκόμες».

Στο πλαίσιο καταπολέμησης αυτής της παράνομης και επικίνδυνης για την υγεία των ασθενών δραστηριότητας, έχει κινητοποιηθεί και η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, η οποία έχει ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιεί ελέγχους στις κλινικές.

Μάλιστα, όπως είπε στο Flashnews.gr, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, έχει αναπτυχθεί πολύ καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, όπως το ΙΚΑ, για να απασχολούνται στο ίδρυμα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, μόνο εκείνες που έχουν τα απαραίτητα διπλώματα και τις άδειες εργασίας.

Πηγή: flashnews.gr