«Έχουμε σχέδια για το μέλλον, μην μας εγκαταλείπετε. Βοηθήστε μας». Με τα λόγια αυτά ενήλικοι που μετέχουν στο πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ γιόρτασε το περασμένο Σάββατο τα οχτώ χρόνια λειτουργίας του στον χώρο του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. με μια γιορτή για να τιμηθούν οι προσπάθειες των νεαρών.

Το πρόγραμμα της γιορτής άρχισε μετά την έγκριση της Διεύθυνσης Πρόληψης Εγκληματικότητας και Σωφρονιστικής Αγωγής Ανηλίκων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν έχουμε «έχουμε χρώματα, έχουμε πινέλα, έχουμε σχέδια για το μέλλον και σας περιμένουμε να ζωγραφίσουμε μαζί ένα παράθυρο ανοιχτό, σ’ έναν κόσμο καθαρό».

Η Ραλλία Χρηστίδου βρέθηκε στην πρώτη σειρά και αγκάλιασε τους πάντες με το ζεστό της χαμόγελο.

Το ζεστό καλωσόρισμα του Τάκη Χαλδαίου, υπεύθυνου της Μονάδας και της Κυρατσώς Σκοδρογιάννη, υπεύθυνης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, διαδέχονται τα λόγια της συγκινημένης Νατάσας που εκπροσωπώντας τα παιδιά της «Επανένταξη της ΣΤΡΟΦΗΣ» λέει: «Συνεχίστε αυτό που κάνετε εμείς είμαστε δίπλα σας σε ό,τι κι αν μας χρειαστείτε».

Τα παρατεταμένα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα για τη γιορτή ακολούθησε μια σύντομη και ουσιαστική ομιλία της Βάσως, μητέρας απόφοιτου της ΣΤΡΟΦΗΣ που απευθυνόμενη στους γονείς των κρατουμένων τους τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη και η συμπαράσταση της οικογένειας στα παιδιά.

Η διευθύντρια των φυλακών Αυλώνα, Μαρίνα Μπούκη, έκλεισε το μουσικό αφιέρωμα αναφέροντας:

«Μας μαγέψατε όλους σήμερα σαν πραγματικοί καλλιτέχνες, μας αποδείξατε ότι έχετε δίψα για ζωή κι ότι μπορείτε και χωρίς ουσίες. Με την βοήθεια των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ αντιμετωπίζετε τον πόνο, την μοναξιά, την θλίψη, την ντροπή. Αγωνίζεστε για την σωματική και ψυχική απεξάρτηση, τονώνοντας τον αυτοσεβασμό, την αυτοεκτίμηση σας, υπερβαίνοντας τον πόνο, κάνοντας ενδοσκόπηση του εαυτού σας».

«Οι φυλακές», κατέληξε η κυρία Μπούκη, «πρέπει να είναι ανοιχτές στην κοινωνία, να χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και να αποτελούν νησίδες χαράς και δημιουργίας».