Σε προσωρινή αργία έθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κόκκινης τον παιδοχειρουργό που έκανε την πρώτη επέμβαση στο 11 μηνών βρέφος που «έσβησε» πρόωρα, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Το 11μηνο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας και ύστερα από τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα «τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του», που οδήγησαν στη σηψαιμία και το θάνατο του βρέφους.

Ο πατέρας του άτυχου βρέφους, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις στο 11χρονο παιδί του, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του ιατρού Σ. Γ. Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.».