Δύο ανοιχτά μέτωπα, σε ισάριθμα χωριά της Κρητικής υπαίθρου, που συγκλονίστηκαν από άγρια φονικά, τρομάζουν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που φοβάται «χτυπήματα» αντεκδίκησης, μέχρι και ξέσπασμα βεντέτας.

Οι … πληγές στον Προφήτη Ηλία και το Ροτάσι παραμένουν ανοιχτές και το κλίμα στα ορεινά χωριά παραμένει εκρηκτικό.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν τις δύο υποθέσεις εκτιμούν ότι η «φωτιά» δεν έχει σβήσει σε αυτές τις περιοχές και ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέο αιματοκύλισμα που θα εξελιχθεί σε βεντέτα είναι ακόμα ορατός.

Το χθεσινό περιστατικό στον Προφήτη Ηλία ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των αρχών αλλά και τις επισημάνσεις της τοπικής κοινωνίας, που επιμένει πως μπορεί να έχουν περάσει 2,5 μήνες από το μακελειό της 24ης Ιουνίου, με απολογισμό δύο ανθρώπους νεκρούς, ωστόσο το κλίμα παραμένει έκρυθμο.

Εξάλλου, η χθεσινή επίθεση στο κρεοπωλείο ενός εκ των πρωταγωνιστών του μακελειού στον Προφήτη Ηλία ήρθε να προστεθεί στο φάκελο των «ύποπτων» περιστατικών που ερευνώνται ως πράξεις αντεκδίκησης και έχουν να κάνουν με εμπρησμούς στάβλων και ζωοκλοπές.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στο Ροτάσι. Μπορεί ο κύκλος των απολογιών της φονικής συμπλοκής, το μοιραίο μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής, να ολοκληρώνεται, ωστόσο αρκετά κομμάτια του παζλ της υπόθεσης αναζητούνται.

Το φονικό στο Ροτάσι είναι ακόμα νωπό και δύναμη της αστυνομίας δεν έχει εγκαταλείψει ούτε λεπτό το χωριό, από την ημέρα της φονικής συμπλοκής.

Πηγή: prismanews.gr