Χθες το απόγευμα, περιήλθαν πληροφορίες στην Λιμενική Αρχή Γυθείου, για ύποπτο σκάφος, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο Καραβοστάσι Οιτύλου στο Μεσσηνιακό Κόλπο, οι επιβαίνοντες του οποίου είχαν έρθει σε επαφή με οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, στο σημείο, έσπευσε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το σκάφος «BERCAN» σημαίας Τουρκίας, με δύο επιβαίνοντες, υπηκόους Τουρκίας, στερούμενους ατομικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ μετά από έρευνα στο εσωτερικό του σκάφους ανευρέθησαν τρόφιμα ελληνικής προέλευσης καθώς και ένα ζευγάρι γυναικείες κάλτσες.

Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Ακολούθησαν έρευνες από το Α.Τ. Γυθείου και εντοπίσθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, οδηγός του οποίου ήταν ένας 25χρονος ιρακινός υπήκοος.

Μετά την προσαγωγή των τριών αλλοδαπών στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο ιρακινός υπήκοος διώκεται για απλή συνεργεία σε μεταφορά παράνομων μεταναστών, ο ένας τούρκος υπήκοος για μεταφορά δια πλωτού μέσου παράνομων μεταναστών ενώ ο άλλος τούρκος υπήκοος θα δικαστεί για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου.