Το… τρικ δικηγόρου για να πάρει εφάπαξ

Μέσα σε ένα μήνα παραιτήθηκε και επανήλθε στην ενεργό δράση ενώ προηγουμένως είχε εισπράξει 45.499 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:04
11/09/2018
Το… τρικ δικηγόρου για να πάρει εφάπαξ
2
loading

Το ποσό των 45.499 ευρώ, με τους τόκους τριών ετών, το οποίο είχε λάβει ως εφάπαξ από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων καλείται να επιστρέψει δικηγόρος μεγάλου Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος μέσα σε ένα μήνα παραιτήθηκε και επανήλθε στην ενεργό δράση ενώ προηγουμένως είχε εισπράξει τα χρήματα!

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έλαβε το εφάπαξ τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση- αποχώρηση του από μεγάλο Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο ήταν εγγεγραμμένος από το 1970 ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Ωστόσο, μετά την είσπραξη των χρημάτων ο τέως δικηγόρος φέρεται να υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο η οποία έγινε δεκτή.

Στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και ο δικηγόρος εμφανίστηκε και πάλι ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου.

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, ωστόσο, προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή του δικηγόρου ήταν προσχηματική, εικονική και έγινε για να εισπράξει τα χρήματα. Μάλιστα, το Ταμείο στην προσφυγή του υποστήριξε πως ο δικηγόρος με τη συμπεριφορά του παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.

Τελικά, το Πρωτοδικείο δικαίωσε το Ταμείο κρίνοντας πως ο δικηγόρος με τις ενέργειες του το ζημίωσε και τον υποχρεώνει να επιστρέψει τα χρήματα εντόκως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Trololololololol

    Έκανε κάτι παράνομο ή κάτι ανήθικο ;;;

  2. avatar ADVOCATE

    Καλά, ο δικηγόρος ήταν τόσο αφελής για να προχωρήσει σε τόσο εξόφθαλμη απάτη? Κάτι άλλο παίζει......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει