«Είχαν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις σε μη εμφανή σημεία»

Απάντηση του Λιμενικού Σώματος για τα μέτρα ασφαλείας στη μεταγωγή του Πακιστανού


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0:02
09/08/2012
«Είχαν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις σε μη εμφανή σημεία»
2
loading

Απαντήσεις στην οξεία κριτική που δέχθηκε σχετικά με πλημμελή μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταγωγή του φερόμενου ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 15χρονης στην Πάρο δίνει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η μεταγωγή του Πακιστανού συλληφθέντα πραγματοποιήθηκε την 07.08.12 από Σύρο για Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ΝΑΞΟΣ που αφίχθη την 19:45 μεταφέροντας συνολικά 724 επιβάτες, 64 ΙΧ, 10 Φ/Γ και 26 δίκυκλα.

• Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την άφιξη του πλοίου ο συνολικός αριθμός των πολιτών στην προβλήτα θα έφθανε τους 1000 περίπου (επιβάτες, οικείοι, παραλήπτες φορτίων κ.λ.π) κρίθηκε σκόπιμο να μην αναπτυχθούν εμφανείς ειδικές δυνάμεις.

• Βάσει του σχεδιασμού που είχε προηγηθεί, οι ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε μη εμφανή σημεία πλησίον του λιμένα προκειμένου να επέμβουν μόνο εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο.

• Εντός του λιμένα υπήρχε ικανός αριθμός στελεχών Λ.Σ. πλαισιούμενος από άνδρες ασφάλειας για την επιτήρηση της περιοχής και την ασφαλή απομάκρυνση από το πλοίο του κρατούμενου.

• Μετά την αποβίβαση του συνόλου των επιβατών και οχημάτων και ενώ είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου όχημα της αστυνομίας για την παραλαβή του κρατούμενου, εμφανίσθηκαν περίπου 70 διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής με μηχανές, οι οποίοι κρατήθηκαν από τα στελέχη του Λ.Σ. σε ικανή απόσταση από το πλοίο, συμμορφούμενοι αρχικά με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων. Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πλοίο παρακάμπτοντας τα Λιμενικά Όργανα, δόθηκε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του κρατούμενου, ο οποίος ήδη είχε επιβιβασθεί σε κατάλληλο όχημα της αστυνομίας. Αυτό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να λάβουν χώρα επεισόδια και χωρίς να προκύψει κίνδυνος για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο του κρατούμενου όσο και των πολιτών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ax_koula

    γιατί δεν τους άφηναν να τον λιντσάρουν; σιγά την απώλεια!

  2. avatar Panos Z

    μάλλον κάποιος ξέχασε να δώσει εντολή στις ειδικές δυνάμεις για να μεταβούν απ τα μη εμφανή στα εμφανή σημεία την ώρα που έπρεπε ... αλλά για να μεταβούν θα έπρεπε να υπάρχουν, πράγμα που δεν συνέβη γιατί δεν υπήρξε σχεδιασμός.. η ανακοίνωση από μόνη της είναι για γέλια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει