Σφοδρές αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με τη χειροβομβίδα στο προαύλιο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται να επέμβουν οι πυροτεχνουργοί. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι η χειροβομβίδα είναι αληθινή.

Χθες το βράδυ υπήρξε προειδοποίηση για επικείμενη έκρηξη στον ΣΚΑΪ. Στο κτίριο έγινε έρευνα από την οποία δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει:«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης πληροφόρησης και της Δημοκρατίας. Στόχος των τρομοκρατών, ήταν αν χτυπήσουν ένα από αυτά τα κομμάτια που στηρίζουν τη Δημοκρατία, όπως η ελεύθερη πληροφόρηση. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Σχετικά με το περιστατικό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Πρόκειται για επικίνδυνη ενέργεια που βάλλει κατά της Δημοκρατίας. Μόνο η Δημοκρατία δεν ωφελείται από τέτοιου είδους κινήσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε ότι «πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της Δημοκρατίας και κατά των εκλογών».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας δήλωσε: «Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές. Με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε: «Η προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία δεν έχει αποτέλεσμα. Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

«Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΙ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση. Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.