Παρέμβαση στο ΣΚΑΪ έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή την επίθεση με χειροβομβίδες στον τηλεοπτικό σταθμό. «Θέλω να ελπίζω ότι είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και να μην είναι η αρχή της επόμενης ημέρας για τη Δημοκρατία μας. Σαφώς σκοπεύει και στοχεύει στη φίμωση μιας ελεύθερης φωνής. Είναι ένα μήνυμα ότι “Κοιτάξτε, το έχετε παρακάνει”. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να υπάρχει ένα τέτοιο ακραίο φαινόμενο «μια τέτοια ημέρα προσφυγής στις κάλπες, ημέρα της Δημοκρατίας σε έναν σταθμό που έχει δείξει και συνέπεια και σοβαρότητα».

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην είναι συνέχεια κάποιων πραγμάτων. Μήπως είναι συνέχεια από κάποιες άλλες πράξεις που είδαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, πράγμα που θα προσδιορίζει μια εξαιρετικά πιο δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα. Όλο αυτό κάτι μου μυρίζει. Μου μυρίζει το “ερχόμαστε και θα δείτε”. Και δεν μιλάω για τη μονομαχία κορυφής. Μιλάω για άλλα πράγματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που δέχεται μια τέτοια επίθεση ο ΣΚΑΪ. Ανησυχώ. Καταγράφω απλώς μια ανησυχία. Αυτό το οποίο ζητάω, πιστεύοντας ότι είναι βέβαια περιττό, να συνεχίσετε με το ίδιο θάρρος τη δουλειά την οποία κάνετε.
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας κάμψουν αυτού του είδους οι χειροβομβίδες, όσο και να είναι αμυντικές ή επιθετικές. Γιατί αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Η παρέμβασή μου έχει να κάνει ως συμπαράσταση σε αυτό το οποίο διακονείτε με συνέπεια.

Νομίζω ότι διανύουμε το τέλος μιας περιόδου 38 ετών, όπως λέγεται η μεταπολίτευση. Και μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό αύριο, εάν μάθουμε από τα λάθη όλοι, εάν αφαιρέσουμε έπαρση, γονυκλισίες. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε προσβεβλημένοι με αυτά τα οποία έγιναν χθες.

Όταν μας έδιναν οδηγίες, εντολές και συστάσεις για το τι πρέπει να κάνουμε και ποια συμπεριφορά θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Πέρασαν 150 χρόνια από τότε που έκαναν κουμάντο τα γερμανόφιλα, γαλλόφιλα και τα αγγλόφιλα κόμματα.
Καιρός πλέον οι Έλληνες να ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές των ξένων».