Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, βρίσκεται στην Πάτρα ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Γρηγόρης Μπαλάκος, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής ειδικού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή του νοτίου διαμερίσματος. Σύμφωνα με το thebest.gr το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στην παραλιακή και φύλαξη των σημείων όπου κινούνται μετανάστες.

Ο κ. Μπαλάκος βρίσκεται σε επαφή με τους τοπικούς φορείς.

Συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννη Σιάμο, αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Δημήτρη Δριβίλα και τον διοικητή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Στο μεταξύ σε καλό κλίμα έγινε χθες το απόγευμα η συνάντηση των κατοίκων και μελών του Δ.Σ. του εκπολιτιστικού συλλόγου Ιτεών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδς Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.

Κάτοικοι και φορείς συμφώνησαν ότι αυτο που προέχει είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή και η κοινωνική ειρήνη.