Το «όπου φτωχός και η μοίρα του» στη περίπτωση του 17χρονου Νιγηριανού, που πνίγηκε στις Ράχες στις 28 Ιουλίου, ταιριάζει απόλυτα.

Αφού ούτε μετά τον τραγικό θάνατό του, δεν μπόρεσε να έχει μια αξιοπρεπή μεταχείριση.

Δεκαέξι ολόκληρες ημέρες ήταν «στα αζήτητα» στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Λαμίας. Η οικογένειά του μέχρι προχθές δεν γνώριζε τίποτα.

Οι φίλοι του Νιγηριανοί στη Λαμία, που μαζί πουλούσαν cd για να ζήσουν, έκαναν έρανο μεταξύ τους για να μεταφέρουν τη σορό έστω μέχρι την Αθήνα. Η Νιγηριανή πρεσβεία σήκωσε τα χέρια ψηλά, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Τελικά την Παρασκευή 13 Αυγούστου η σορός μεταφέρθηκε στην Αθήνα, χάρις στην καθοριστική παρέμβαση μιας κυρίας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Μέχρι τώρα για την μεταφορά στην Αθήνα και την ταρίχευση, όπως μας έλεγε φίλος του Νιγηριανός από τη Λαμία, χρειάστηκαν 3 χιλιάδες ευρώ.

Ακόμη κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα συγκεντρωθεί το ποσό για να μπορέσουν να μεταφέρουν τη σορό στην πατρίδα του και να θαφτεί κοντά στη μητέρα και τα τέσσερα αδέλφια του, που τον περιμένουν έστω και νεκρό.

Πηγή: lamiareport.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.