Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα και τους άρπαζε χρήματα και τιμαλφή, εξαρθρώθηκε απο το τμήμα Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στον Αγιο Στέφανο δύο ανδρες ελληνικής υπηκοότητας, 34 και 36 ετών, οι οποίοι λίγο πριν προσποιούμενοι τους υπάλληλους της Δ.Ε.Η. εισήλθαν σε οικία γυναίκας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία άλλες φορές εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρήματα και άλλες φορές εισέρχονταν στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις εξαπάτησης, κλοπής και ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων, στα Γλυκά Νερά, στη Λυκόβρυση, στο Κρυονέρι, στη Νέα Ερυθραία, στα Σπάτα και στον ‘Αγιο Στέφανο.

Οι δράστες άλλοτε ισχυρίζονταν οτι ο γιος του ηλικιωμένου τους χρωστούσε χρήματα, άλλοτε εμφανίζονταν ως υπάλληλοι του δήμου ή της νομαρχίας και άλλοτε οτι δήθεν ήθελαν βοήθεια γιατί τους χάλασε το αυτοκίνητο και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή και με τη βία κάποιες φορές, αποσπούσαν τις οικονομίες των παθόντων και τιμαλφή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.