Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού και του Εισαγγελέα έδρας με τον Παναγιώτη Βλαστό και τέσσερα μέλη των «Πυρήνων» ( τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Νταμιάνο Μπολάνο και ενός ακόμη που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το όνομά του) συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα.

Η ομάδα των κρατουμένων, που είχε στην κατοχή της και όπλο, νωρίτερα αποπειράθηκε να αποδράσει από τις φυλακές και κράτησε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητούσε επίμονα να επιτραπεί η είσοδος στη φυλακή στο δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, διαφορετικά δεν θα ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης εισήλθε πριν από λίγη ώρα στο χώρο των φυλακών και πλέον αναμένεται να συζητηθεί η λίστα αιτημάτων που ο Παναγιώτης Βλαστός και η ομάδα των «Πυρήνων» ετοίμασαν νωρίτερα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Εκτός από τους τρεις ομήρους-σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο κτίριο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 20 άτομα. Πρόκειται για συγγενείς και επισκέπτες κρατουμένων, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο κτίριο, όταν σήμανε ο συναγερμός για την απόπειρα απόδρασης.

Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερες τέσσερις γυναίκες.