Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα- χωρίς, όπως λέει, να πειράξει αθώους- προκειμένου να ξανακερδίσει την ελευθερία του δηλώνει ο 41χρονος βαρυποινίτης, Παναγιώτης Βλαστός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος, ομολογεί ότι σκέφτεται ακόμη και να ξαναπροσπαθήσει να αποδράσει.

«Με όσα χρόνια έχω εκτίσει και όσα έχω να εκτίσω, ξέρω ότι δε θα βγω ποτέ από τη φυλακή ή θα βγω στα 65, στα 70 μου. Με σπρώχνουν να αποδράσω», λέει ο Βλαστός.

«Αυτό με κάνει να γίνω ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Όταν καλά καλά δεν ξέρω πόσα χρόνια μετράω, με αναγκάζει να αντιδράσω. Είχα στα χέρια μου όπλο και όμως δεν πείραξα κανέναν, γιατί δεν σκόπευα να πειράξω κανέναν».

Θεωρεί ότι τον εκδικούνται και ότι τον έχουν κατηγορήσει και για πράγματα που δεν έχει κάνει. «Δεν είμαι αρχηγός του συνδικάτου, όπως με κατηγορούν. Εμπλέκομαι στην απαγωγή Παναγόπουλου μόνο για το ξέπλυμα των λύτρων. Μία εξυπηρέτηση πήγα να κάνω.».

Στην ερώτηση τι τον συνδέει με τους τέσσερις κατηγορούμενους για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» απάντησε: «Η ίδια απόγνωση Είναι μικρά παιδιά, τους κατηγορούν χωρίς στοιχεία και θα βγάλουν πολλά χρόνια στη φυλακή. Τους βάζουν υποδικίες μόνο και μόνο για να τους κρατάνε μέσα».

Για το πώς βρήκε το όπλο είπε: «Πετάχτηκε, όπως πετάνε τα ναρκωτικά. Πέρασε μία μηχανή και το πέταξε στην αυλή».