Η συνεργασία τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού χθες το βράδυ επαναφέρει στη δημοσιότητα το ζήτημα της σχέσης μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορούμενων για τρομοκρατία, στην οποία η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αναφερθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5» σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, είπε πως το περιστατικό αποδεικνύει αυτό που ήταν γνωστό από καιρό, ότι δηλαδή υπάρχει όσμωση μεταξύ των δύο χώρων. Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς βρέθηκε στα χέρια του Π. Βλαστού το όπλο, υπό την απειλή του οποίου κρατούσε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το πιστόλι, υπήρχαν και τρία μαχαίρια στα χέρια των κρατουμένων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ο Μ. Όθωνας έκανε λόγο για «αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης», απορρίπτοντας την εκδοχή ότι η επιχείρηση στήθηκε προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

Τέλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επιχείρηση των κρατουμένων αντιμετωπίστηκε χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.