«Ήμουν μόλις 8 ετών όταν μία μέρα γύρισα από το σχολείο με κακή διάθεση. Όταν αρνήθηκα να κάτσω με τους γονείς μου στο τραπέζι να φάω, ο πατέρας μου σηκώθηκε αγριεμένος και με χτύπησε αλύπητα. Η μητέρα μου, αν και ήταν παρούσα, δεν έκανα τίποτα. Αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου και ένας φίλος μου μού είπε για τη γραμμή 1056 που βοηθά όσα παιδιά είναι σε ανάγκη. Τους είπα πού βρίσκομαι, ήρθαν να με πάρουν και εδώ και επτά χρόνια μένω σε ένα σπίτι στον Καρέα».

Ο 17χρονος πλέον Βασίλης θυμάται την ημέρα που αποφάσισε να μιλήσει για τη σωματική κακοποίηση που δεχόταν στο σπίτι του και τηλεφώνησε στην τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, που συγκροτείται από τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2011 έχουν γίνει στην εθνική γραμμή για το παιδί 369 καταγγελίες για κακοποίηση που αφορούσαν 711 παιδιά.

Από τις πιο τραγικές μορφές κακοποίησης είναι η σεξουαλική με τα στοιχεία να κατατάσσουν τους γονείς στην κορυφή της λίστας με τους θύτες.

Η φρίκη σε αριθμούς

-42% των καταγγελιών αφορούσε αγόρια και το 43% αφορούσε κορίτσια

-35% κατηγορούσε τη μητέρα ως θύτη, ενώ το 38% και τους δύο γονείς

-2.000.0000 υπολογίζεται ότι θα είναι ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος

-8.000.000 παιδιά προβλέπεται να εξαφανιστούν

-300.000.000 παιδιά ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν από την ενηλικίωσή τους