Σαράντα πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ενώ έγιναν έλεγχοι σε 821 άτομα, σε 630 οχήματα και είχαν προσαχθεί 109 άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της παράνομης οπλοκατοχής, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του υγειονομικού κανονισμού και του τελωνιακού κώδικα, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, για υπόθεση ναρκωτικών και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εκ των συλληφθέντων εννέα είναι αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν από το αστυνομικό τμήμα Περιφερείας Σπάρτης, δύο διαρρήξεις και κλοπές σε χωριά της περιοχής και για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 32χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Ακόμη εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Καλαμάτας μια κλοπή σε σπίτι και για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται ένας 33χρονος και μία 23χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.