Η ανθρωποκτονία σε βάρος ενός 83χρονου άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 12 Μαΐου 2010 στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας 23χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του 4ου Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και 32χρονος επίσης από το Πακιστάν που αναζητείται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ειδικής ομάδας, που συστάθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με στόχο την επανεξέταση ανεξιχνίαστων υποθέσεων μέσω συνδυαστικής αξιολόγησης παλαιών και νέων στοιχείων και χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μετά από αναζητήσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς, εντοπίστηκε ο 23χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας χθες το μεσημέρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.