Η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άγγλου Μπεν Νίνταμ πριν από είκοσι χρόνια στην Κω είναι και πάλι στην επικαιρότητα.

Στο νησί βρίσκονται δύο επιθεωρητές της αστυνομίας του South Yorkshire Police οι οποίοι και επανεξετάζουν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάτι που θα βοηθούσε στην εξιχνίασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, οι δύο επιθεωρητές της Αγγλικής αστυνομίας βρίσκονται στη Κω στο πλαίσιο νέου κύκλου ερευνών που διενεργούνται για υποθέσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί. Στο πλαίσιο αυτό χθες είχαν συνάντηση με την Εισαγγελέα Κω όπου και συζήτησαν για την υπόθεση, ενώ παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Στέργο Σεντονά.

Ο Μπεν Νίνταμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί για διακοπές και έμενε σε τροχόσπιτο στην αγροτική περιοχή Ηρακλής στη Κω. Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε μαζί του και δεν τον αναζήτησαν με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αλλά το παιδί δεν βρέθηκε.Ξένοι επιχειρηματίες συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσό που προσέφεραν σαν αμοιβή σε όποιον αποκάλυπτε την αλήθεια για τον μικρό Μπεν. Η Σκότλαντ Γιάρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε την εικόνα του Μπεν σε μεγαλύτερη ηλικία.