Εμπλοκή παρουσιάστηκε στις απολογίες των κατηγορουμένων δημοσιογράφων για την υπόθεση της εκβίασης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, λόγω της αποχής, δεν χορήγησε άδεια στους συνηγόρους υπεράσπισης προκειμένου να παραστούν στην ανάκριση.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να απολογηθούν χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βάσει εντάλματος σύλληψης οπότε ανακριτής και εισαγγελέας πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα προθεσμία για να απολογηθούν σε δεύτερο χρόνο. Στην περίπτωση όμως αυτή θα πρέπει ανακριτής και εισαγγελέας να τους αφήσουν ελεύθερους.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος στην υπόθεση, Αλέξης Κούγιας, είχε σημειώσει: «Υπάρχει μια απρόοπτη αλλά δικαιολογημένη εξέλιξη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, στα πλαίσια του αγώνα που γίνεται από τον σύλλογο των δικηγόρων να υπάρξει μια δίκαιη επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει τόσο σε φορολογικό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο, αλλά και με τα γενικότερα αιτήματα που έχουν, απέρριψε το σύνολο των αιτήσεων των δικηγόρων να παραστούν στη σημερινή υπόθεση.

Προσφύγαμε και περιμένουμε να αποφανθεί οριστικά η δευτεροβάθμια επιτροπή, η οποία θα αρχίσει να συνεδριάζει τις 13:00. Ανακύπτει ένα θέμα πολύ σοβαρό, το οποίο από τη μια μεριά είναι ηθικό από την άλλη είναι πραγματικό και συνταγματικό. Αν τελικώς θα πρέπει να γίνει σήμερα η απολογία των κατηγορουμένων, γιατί υποχρεωτικά πρέπει να γίνει αφού εκπνέει το πενθήμερο και μένουν ελεύθεροι, αλλά να γίνει χωρίς δικηγόρους, οπότε πλήττονται τα συνταγματικά δικαιώματα του κατηγορούμενου να έχει δικηγόρο.

Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να μάθουμε το αποτέλεσμα και αν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε το λειτούργημά μας».

Σημειώνεται πως ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.