Το παζλ μιας καλοστημένης «επιχείρησης» που με όπλο στοχευμένα δημοσιεύματα επιχειρούσε να αποσπά εκβιαστικά χρήματα από ΔΕΚΟ και τράπεζες προσπαθούν να συνθέσουν οι αρμόδιες αρχές.

Η δράση του κυκλώματος με πρωταγωνιστές τον εκδότη Π. Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Π. Μουσσά και Χ. Φράγκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν συντονισμένη και μέσω εντύπων και ιστοσελίδων εξαπέλυαν επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία η ομάδα των κατηγορούμενων φέρεται να χρησιμοποιούσε ως μανδύα διαφημιστικά κονδύλια τα οποία έφταναν στα χέρια τους ως προϊόντα ασφυκτικών πιέσεων.

Ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ κατέγραψε καυτούς διαλόγους οι οποίοι , όπως εκτιμούν οι αρμόδιες πηγές, «δένουν» τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος των κατηγορουμένων οι οποίοι ήταν χωρίς «κομματική ταυτότητα».

«Συνολικά από την ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων και τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Π. Μουσσά δεν προέκυψε ότι οι κακουργηματικές του πράξεις και ενέργειες ήταν προϊόν εντολών από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Τα στοιχεία της προανάκρισης που συγκεντρώθηκαν έως τώρα αποδεικνύουν ότι ο Π.Μουσσάς ενεργούσε αυτόνομα και με γνώμονα μόνο το προσωπικό του οικονομικό συμφέρον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Αρνούνται τις κατηγορίες και μιλούν για σκευωρία

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος τους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες καθώς συνδυάστηκαν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινή έως και ισόβια κάθειρξη. Κι αυτό γιατί η απόπειρα εκβίασης και η δωροδοκία στρέφονται κατά της ΕΥΔΑΠ, η οποία με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Ι. Μπενίση παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση. Αυτές τις κατηγορίες θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή στον οποίο καλούνται σήμερα να δώσουν εξηγήσεις οι κατηγορούμενοι. Ενώπιον τους ανακριτή θα κληθούν να αντικρούσουν την μαρτυρία της υπεύθυνης επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ η οποία κατήγγειλε ότι δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις και φοβόταν για τη ζωής της και τη ζωή της κόρης της.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Εξηγήσεις , όμως, πρέπει να δώσουν οι κατηγορούμενοι και για τις αποκαλυπτικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τη Διεύθυνση Εκβιαστών και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο φέρονται να έστηναν παγίδες στα υποψήφια θύματα τους. Ενδεικτική είναι η συνομιλία του κατηγορούμενου Μουσσά με την καταγγέλλουσα.

Μουσσάς: Όταν σου είπα για τον άλλον, ξέρεις ποιον, τον αρχιμανδρίτη, πρόσεξε, θα κάνουμε κατάσταση που ούτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει… Κατάλαβες τι λέω;
Α.Κ Τα έχω μεταφέρει όλα αυτά, μην ανησυχείς… Τίποτε άλλο έχουμε;
Μουσσάς: Δεν έχει κάτι άλλο…Εκείνο που θα κάνεις ρε βλ… είναι να μου δώσεις τον ένα κωδικό να μπαίνω στην ΕΥΔΑΠ, γιατί εγώ βλέπω συνέχεια τα site… Πρέπει να δείξεις ότι είσαι red alert. Να μην κουνιέται αν δεν σε ρωτάει (σ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ).

Σε άλλη επικοινωνία τους κάνει επίδειξη της δύναμης τους

Μουσσάς: Ο άλλος (σ.σ. εκδότης) κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ[…]. Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούνε.
Α.Κ: Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Με έχουν στο κάδρο;
Μουσσάς: Να σου πω, το κάδρο είναι… σαν το… μπαινοβγαίνεις εύκολα.

Ο Μουσσάς φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα . Στον διάλογο που ακολουθεί συζητά με ιδιοκτήτη σάιτ .

Μουσσάς: Έλα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.
Ιδιοκτήτης σάιτ: Μην μου πεις ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό… πω ,πω πώς τα κατάφερες;
Μουσσάς: Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Α… θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία…τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;
Ιδιοκτήτης σάιτ: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

Ο κατηγορούμενος εκδότης καταγράφεται να στέλνει μήνυμα , μέσω του συγκατηγορουμένου του σε πολιτικό πρόσωπο που προσπαθεί να προσεγγίσει χρησιμοποιώντας, μάλιστα, συνθηματικά.

Εκδότης: Πες στον Αρχιμανδρίτη… Τον Διάκο ρε παιδί μου από την εκκλησία.
Μουσσάς: Ναι, ναι.
Εκδότης: Ότι αύριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα 3 στα Πολιτικά. Όπου του λέμε μπράβο που κατάφερε με τον αγιασμό.