Απολογείται σήμερα ο Θωμάς Λιακουνάκος, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση μίζας περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από offshore εταιρία (Ιντεράξιον), η οποία εμφανίζεται να του ανήκει , με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Ericsson για τα αεροσκάφη Embraer.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος, είναι κατηγορούμενος και σε δύο ακόμη περιπτώσεις εξοπλιστικών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κ.Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα Sonak από την εταιρεία του. Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.