Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος κατηγορούμενος σε σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε με ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και αφορά την υπόθεση της σύμβασης για τα ιπτάμενα ραντάρ της Ericsson.

Συγκεκριμένα , η υπόθεση αφορά στην προμήθεια τεσσάρων ραντάρ για την αεροπορία με υπεργολάβο τη Σουηδική εταιρεία Ericsson και η απόφαση να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία ελήφθη καθώς από την ανάκριση φέρεται να προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να είχε διακινήσει μαύρο χρήμα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με μίζα για την προμήθεια εξοπλιστικώ προγραμμάτων.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος, πάντως, από την αρχή των ερευνών είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του με διακίνηση μαύρου χρήματος. Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην Ασφάλεια ,ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα προκειμένου να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Την υπόθεση είχε ερευνήσει ο εισαγγελέας Α. Ελευθεριάνος και σε βάρος του επιχειρηματία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση.