Την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο Θ.Λιακουνάκος συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Έρικσον (Ericsson) για τα αεροσκάφη Εμπραέρ (Embraer).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα Σονακ (SONAK), από την εταιρεία του. Συγκατηγορούμενοι του κ. Λιακουνάκου στην υπόθεση είναι, τρεις πρώην διευθυντές εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Λέοπαρντ (Leopard).