Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης 25χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Στις 27 Μαΐου του 2009, ο 25χρονος μαζί με ένα άλλο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο. Ο ένας από τους δύο κατευθύνθηκε προς το ταμείο και συνεπλάκη με τον 56χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου, τον οποίο πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει περίπου ένα μήνα μετά, νοσηλευόμενος, σε νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2009, σε βάρος του συλληφθέντα και του αναζητούμενου αλλοδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ της Μενεμένης. Τη ληστεία τέλεσαν στις 20 Μαΐου του ίδιου χρόνου.

Αλλά και στις 20 Μαρτίου, ο συλληφθείς, μαζί με δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται, προσπάθησαν να εισέλθουν, ανεπιτυχώς, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν, από 24χρονη, η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο της, στο χώρο του πρατηρίου, την τσάντα της, που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητό της, που εγκατέλειψαν, αργότερα, σε δρόμο της πόλης.