Αστυνομικοί και πυροσβέστες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν έναν 40χρονο, που απειλεί να αυτοκτονήσει, να κατεβεί από την καμινάδα της ΛΑΡΚΟ. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, διαπραγματευτής της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας κατόρθωσε να τον πείσει να κατέβει από τα 70 περίπου μέτρα ύψος που βρίσκονταν, στα 30 μέτρα.

Ο 40χρονος έχει αποχωρήσει από την ΛΑΡΚΟ το 2009 Ζητά κάποια χρήματα για αποζημίωση τα οποία, όπως επιμένει, δεν έχει λάβει.

Μέχρι τότε δούλευε στην ΛΑΡΚΟ για 20 χρόνια. Οι συνάδελφοί του τον θυμούνται σαν ένα πολύ καλό παιδί και ήρεμο χαρακτήρα. Στο μεσοδιάστημα από το 2009 μέχρι τώρα δούλευε ως ελεύθερος επαγγελματίας και το τελευταίο διάστημα εκτός από προσωπικά είχε και οικονομικά προβλήματα και σήμερα το μεσημέρι βρήκε την ευκαιρία να ανέβει πάνω στη μεγάλη καμινάδα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα απειλώντας να αυτοκτονήσει και μάλιστα την ώρα που συνεδρίαζαν τα σωματεία των εργαζομένων και τα εργατικά κέντρα τριών νομών για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να αποτρέψουν την πώληση του εργοστασίου.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ενώ στην περιοχή έχει μεταφερθεί το σύνολο του εξοπλισμού που θα μπορούσε να αποτρέψει την οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι διαπραγματεύσεις πάντως συνεχίζονται και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής βρίσκονται σε καλό δρόμο.