Τουλάχιστον 60 ζώα βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλες στα Χανιά. Τα κρητικά ζωοφιλικά σωματεία συγκεντρώνουν στοιχεία και βρίσκονται στα ίχνη των ανθρώπων που εκτέλεσαν αυτή την ειδεχθή πράξη ενώ έχουν ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές.

Τα ζώα βρέθηκαν στις περιοχές Γαλατά, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μακρύς Τοίχος, Καλαθάς και την Πόλη των Χανίων σε διάστημα περίπου ενάμιση μήνα.

Τα ζωοφιλικά σωματεία καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τους Δήμους του νομού να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων, τα οποία δεν ευθύνονται που οι «άνθρωποι» τα παράτησαν και εγκατέλειψαν στους δρόμους. Προαναγγέλλουν πως θα ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. αλλά και τους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς του εξωτερικού ώστε οι αλλοδαποί τουρίστες στην Κρήτη να γνωρίζουν την αποτρόπαιη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα.

Κατά την τουριστική περίοδο, τα κρητικά φιλοζωικά σωματεία θα μοιράζουν έντυπο υλικό στους τουρίστες και θα τους καλούν να μην επισκέπτονται τις παραπάνω περιοχές και να μην τις ενισχύουν οικονομικά καθώς και εκείνες τις περιοχές που στο μέλλον θα βρεθούν δηλητηριασμένα ζώα.

Σύμφωνα με τον νέο σχέδιο νόμου τα πρόστιμα γι αυτούς που κακοποιούν ζώα φτάνουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ ή δε ποινή είναι μη εξαγοράσιμη, αναφέρουν τα σωματεία.
 
Πηγή: adespoto.gr