Προσφυγή κατά των εγγυήσεων μαμούθ που τους έχουν επιβληθεί αναμένεται να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης 717, καθώς κανείς μέχρι τώρα από εκείνους που έχουν δώσει εξηγήσεις στην ευρωπαία ανακρίτρια δεν έχει καταβάλει τα ποσά των χιλιάδων ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δήλωσή του ανέφερε πως θα προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την εξαφάνιση της εγγύησης των 600.000 ευρώ, καθώς η εντολέας του δεν είναι σε θέση να την καλύψει.

Ο συνήγορος σημείωσε πως στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η προσφυγή του θα απευθυνθεί με νέα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο κ. Κονταξής αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εισαγγελία υποστήριξε πως ασκεί πολιτική, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του κ. Βελόπουλου τον οποίο κατηγόρησε για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης λόγω των δηλώσεών του στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στη σύμβαση 717.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Κονταξής αναφέρει:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματά της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψή μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή –1 Απριλίου 2024– ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, “επαναστάτες του καναπέ και του Fb”), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειάς τους, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν –ο καθένας για ίδιο όφελος– το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, “διψά για αίμα”).

Στα πλαίσια αυτά κύριος, ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί “γλεντιού που αρχίζει”…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις».