Διευκρινίσεις για τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (16/1) ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Όπως τόνισε, οι εκτελεστές του είναι «εισαγόμενοι, πιθανόν Βαλκάνιοι».

«Πιο πιθανό να είναι Βαλκάνιοι οι εκτελεστές. Υπήρχε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο από το Μιλάνο… Όλο αυτό δείχνει μία οργάνωση. Για τον επαγγελματισμό τους, ωστόσο, αμφιβάλλω. Κάποιος τους ενημερώνει ότι βρίσκεται εκεί ο 44χρονος και έπειτα οι δράστες μεταβαίνουν στο σημείο», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου.

«Ήταν ψιλιασμένος, καθώς είχε μέσα στο τσαντάκι του ένα Glock και στο αυτοκίνητο ένα καλάσνικοφ»

«Πολλοί ήθελαν τον “Ζαμπόν” νεκρό, είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να τον εκτελέσουν, o ίδιος ήταν ψιλιασμένος, καθώς είχε μέσα στο τσαντάκι του ένα Glock και στο αυτοκίνητο ένα καλάσνικοφ» δήλωσε.

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στο πιθανό σενάριο ο 44χρονος να ξέφευγε της επίθεσης, λέγοντας: «Αν ο 44χρονος κατάφερνε να ξεφύγει, εντός του 2024 θα είχαμε πολλά συμβόλαια θανάτου, γιατί όλοι ήξεραν ότι ήταν από τους πιο σκληρούς».

«Δεν υπήρχε επαγγελματισμός»

Σχετικά με τον επαγγελματισμό των δραστών, ο ίδιος δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν υπήρξε επαγγελματισμός, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες. Φαίνεται πως οι δράστες δεν έκαναν σενάρια για το πώς θα προσεγγίσουν τον στόχο», τόνισε.