Κλειστά παραμένουν τα στόματα για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Η μαφιόζικη δολοφονία στη μέση του δρόμου με περισσότερους από 90 πυροβολισμούς μαρτυρά πως ανοίγει νέος κύκλος αίματος στην Greek Mafia.

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένα καλοπληρωμένο συμβόλαιο, το οποίο είχαν αποτύχει να το ενεργήσουν και το ενήργησαν τώρα» επισήμανε το πρωί της Τρίτης (16/1) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

«Για να έχουν την τεράστια σιγουριά ότι αυτήν τη φορά η δουλειά έγινε, είδατε την αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν και τη σιγουριά που ήθελαν να αποκτήσουν, ανοίγοντας την πόρτα και δίνοντάς του τις χαριστικές βολές με ένα πιστόλι» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το θύμα ήταν εκτελεστής»

«Ήταν προδιαγεγραμμένο αυτό. Πάντα ήξερε η αστυνομία πού βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος και πώς κινείται. Είχε σιγουρευτεί στις τελευταίες του κινήσεις. Δεν έπαιρνε τους μπράβους του μαζί, άρα κάποιοι τον είχαν σιγουρέψει ότι αυτό τελείωσε. Κάπου θα τα είχαν βρει προφανώς, κάτι θα είχαν κάνει στη μοιρασιά» υπέθεσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το θύμα ήταν εκτελεστής. Ξεκίνησε την καριέρα του στην παρανομία σαν εκτελεστής και μάλιστα ήταν να εκτελέσει μια υψηλόβαθμη δικαστικό, την οποία δεν την εκτέλεσε την τελευταία στιγμή, διότι μια συγγενής ενός μεγαλονονού τα είχε δώσει όλα στην αστυνομία, η οποία εμπλέκεται και με αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση το συμβόλαιο το είχε αναλάβει το “ζαμπόν” (σ.σ. ο Ζαμπούνης)».

«Από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί, διότι διέρρευσαν στο διαδίκτυο ένα βιντεάκι με τον νεκρό, πράγμα το οποίο αποτελεί πειθαρχική παράβαση, διότι κοινοποιήθηκαν στοιχεία δικογραφίας προανακρίσεως», συμπληρώνει.

«Δεν μιλάει κανείς, δεν δένεται μια υπόθεση χωρίς στοιχεία και χωρίς μαρτυρίες»

«Ομερτά. Δεν μιλάει κανένας, δεν τολμάει κανένας, δεν ανοίγουν στόματα, διότι εκεί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει, τελειώνει. Δε δένεται μια υπόθεση χωρίς στοιχεία και χωρίς μαρτυρίες. Το να ξέρω εγώ τι κάνει κάποιος, δε λέει τίποτα, αν δεν μπορώ να το αποδείξω. Η ομερτά συνδυάζεται με πάρα πολλά χρήματα, με διεφθαρμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Γνωρίζουμε πράγματα, τα οποία δεν έχουν ισιώσει σε αυτήν τη χώρα ακόμη… Γνωρίζουμε ότι τα “μεταπτυχιακά” τους και τα κεντρικά των κακοποιών είναι ο Κορυδαλλός, γνωρίζουμε ότι υπήρξαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί.

Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος αποτελείται από ομερτά και από πάρα πολλά χρήματα και από ανθρώπους, οι οποίοι είναι ακόμα διεφθαρμένοι και διαφθείρονται συνεχώς και οι οποίοι το κρατούν σε ένα καβούκι και δεν το αφήνουν να σπάσει» επισήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Φαίνεται ότι είχε μια δύναμη»

Για το θέμα μίλησε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, υπογραμμίζοντας: «Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πόστα, τα οποία μπορεί να είναι παραγωγικά, να παράγουν, δηλαδή, χρήμα, να ξεπλένουν χρήμα και τα οποία πόστα είναι δεμένα με πολύ σοβαρά συμφέροντα. Το ότι υπάρχουν τέτοια “σημεία πώλησης”, τα οποία είναι ελκυστικά για την παρανομία, γεννάνε συνεχώς καινούργια πρωτοπαλίκαρα, τα οποία θέλουν να λυμαίνονται συγκεκριμένες περιοχές και αυτό γεννάει έναν πόλεμο, ο οποίος είναι μια αλυσίδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80».

«Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι είχε ένα εκτόπισμα και μια δύναμη. Τώρα είναι να περιμένουμε τι άλλο θα ξεφυτρώσει. Η απόπειρα το 2018 κατά του Ζαμπούνη έγινε τον Οκτώβριο και την επόμενη ημέρα σκότωσαν τον Γιάννη Μακρή, για τον οποίο δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδεόταν με κάποιο κύκλωμα ή κάτι τέτοιο.

Η δολοφονία του Γιάννη Μακρή είναι η μοναδική από όλες αυτές, η οποία έχει εξιχνιαστεί και αυτό είναι και κάτι άλλο, πολύ σοβαρό και μας προβληματίζει. Είναι 20 δολοφονίες για πρόσωπα, τα οποία είναι κάτω από τα ραντάρ της αστυνομίας. Είναι παράδοξο ότι έχουμε μια συχνότητα, που θυμίζει Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά αυτά τα συμβόλαια. Η Αθήνα και η Ελλάδα έχει δυστυχώς αυτήν την στιγμή χωριστεί σε τομείς επιρροής» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Τη θέση του Ζαμπούνη θα την πάρει κάποιος άλλος και υπάρχουν και άλλοι πιτσιρικάδες, οι οποίοι είναι υποψήφιοι, για να επιστρατευτούν ή να βγάλουν περισσή μαγκιά και να αναλάβουν πόστα, βγάζοντας από τη μέση κάποιον άλλον στην ιεραρχία. (…) Η αστυνομία έχει εικόνα, αλλά πολλές φορές δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα πάντα. Θέλει μια πολύ πιο σοβαρή οργάνωση, σε βάθος» είπε, κλείνοντας.