Η ωμή δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο έχει κινητοποιήσει τις Αρχές, καθώς έχουν ξεκινήσει έρευνες, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του. Υπενθυμίζεται πως ο 44χρονος έπεσε νεκρός, αφού πυροβολήθηκε 97 φορές από βαριά οπλισμένους άνδρες με καλάσνικοφ.

Στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο βρέθηκε σήμερα ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μίλησε για τη μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου.

«Ο 44χρονος δεν είχε τους μπράβους του μαζί. Τον είχαν ηρεμήσει, γι’ αυτό άργησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. O “Ζαμπόν” ήταν αρχινονός, δεν ήταν σαμιαμίδι της νύχτας. Κάποιος τον είχε ησυχάσει. Ο “Ζαμπόν” ξεκίνησε ως βασικός εκτελεστής. Εκτελούσε συμβόλαια», ανέφερε αρχικά για τον 44χρονο ο κ. Μπαλάσκας.  

Όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε πως «ήταν πολύ ακριβό αυτό το συμβόλαιο. Αυτοί που βλέπετε είναι πολύ πεπειραμένοι. Δεν ξέρουμε αν είναι Έλληνες, μπορεί να είναι ξένοι. Αν είναι ξένοι, μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου ήταν πολύ ακριβό».

«Υπάρχουν πάνω από 30 πληρωμένα συμβόλαια, αποδεδειγμένα, τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί και με αυτό το θέμα η ΕΛ.ΑΣ. δεν τα έχει πάει καθόλου καλά. Η διαφθορά ξεκινάει και μέσα από την Αστυνομία. Διεφθαρμένοι ανώτεροι αξιωματικοί, που παίρνουν λεφτά και συγκαλύπτουν καταστάσεις. Δεν μπορείς να ξέρεις πού εδράζονται όλα αυτά», σχολίασε ο κ. Μπαλάσκας.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε πως «πλέον υπάρχει η προστασία μαρτύρων, που δεν υπήρχε παλαιότερα, που κάποιος μπορεί και με αντίτιμο να δώσει πληροφορίες και να καλυφθεί πλήρως».

Posted by Christos Michalos on Sunday, January 14, 2024

Πάνος Σόμπολος: «Τα στόματα είναι κλειστά, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες»

Για την εκτέλεση στο Νέο Κόσμο μίλησε και ο Πάνος Σόμπολος. «Αυτή είναι η μοίρα αυτών των ανθρώπων, που εμπλέκονται σε τέτοιες ιστορίες. Αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουν. Στα 45 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, δεν είδα ποτέ σε έναν από τους νονούς να ασπρίσουν τα μαλλιά τους. Το ξέρουν ότι θα έχουν αυτό το τέλος, αλλά τα χρήματα είναι πολλά», ανέφερε αρχικά.

«Τα στόματα είναι κλειστά. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες. Πρέπει το κράτος να δώσει βαρύτητα και σε αυτόν τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος», είπε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε πως «ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρέπει να βάλει μία τάξη τώρα».

Σημειώνεται πως πρόκειται για την 16η δολοφονία στον κόσμο της «Greek Mafia» τα τελευταία 7 χρόνια και υπάρχουν φόβοι για νέα χτυπήματα.