«Βλέπω νομίζω βάσιμα την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και την αποφυγή φυσικά, εφόσον θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναέχουμε εκλογές. Εμείς φυσικά μεγάλο κόμμα είμαστε, μάς έχει κάνει ο λαός μεγάλο κόμμα. Παλεύουμε και για την αυτοδυναμία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ξαναέχουμε εκλογές, θα σχηματιστεί κυβέρνηση, πάνω σε μια στέρεη προγραμματική βάση, την κοινή», δήλωσε τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

«Δεν μπορεί να συμμετάσχει μαζί μας η ΝΔ. Όλα τα άλλα, θα τα δούμε, ανάλογα και με τη λαϊκή ετυμηγορία, με τα αποτελέσματα. Το αποκλείουμε πολιτικά», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στον Βήμα FM.

«Προφανώς, αν μαζί μας μιλούσε κάποιος Α, Β, Γ, Δ, μπορεί να έλεγε κι αυτός ότι «εγώ αποκλείω την όποια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Θα μπορούσε κάποιο κόμμα να πει ότι «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνω σε καμιά περίπτωση συνεργασία, διότι εγώ θέλω να γυρίσω στη δραχμή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη». Υποθετικά μιλώ. Δεν είπα τίποτα για κανέναν, συγκεκριμένα. Αυτά τα οποία έχουν σημασία για τον λαό είναι πρώτον, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερον, ότι δεν θα ξαναπάμε σε εκλογές, τρίτον, ότι εμείς, κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ, δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κι ότι “το νερό με το λάδι, δεν μπορεί να τα βρει”. Δεν θα κυβερνούσαμε αν ήμασταν μαζί με τη ΝΔ», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Μπαλάφας συνέχισε, λέγοντας: «Αναφέρομαι στη ΝΔ, προφανώς αν θα είναι στη Βουλή (κάποιο άλλο κόμμα, θα το δούμε) κλπ. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τα δεδομένα. Θα δούμε τις προγραμματικές συγκλίσεις. Εμείς, από τις άλλες δυνάμεις, πέραν των νεοναζί, δεν βάζουμε κάποιο ζήτημα. Μιλάμε για προγραμματική συνεννόηση και να δούμε τι θα κάνει. Εκλογές πάντως, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επόμενες δεν θα υπάρχουν».