Μουζάλας: Η λύση στο προσφυγικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή

Τρεις ακόμη ορκωμοσίες σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2015
10:26
25/09/2015
Μουζάλας: Η λύση στο προσφυγικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή
1
loading

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, και ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, που αντικαθιστά τον Δημήτρη Καμμένο, ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο προσφυγικό αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μουζάλας, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ κινούνται σε θετική κατεύθυνση και θα μπορούσαν να είναι η αρχή της λύσης.

Χαρακτήρισε ακόμη ως μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι «επίσημα πια αναγνωρίζεται το προσφυγικό σε εμάς και το μεταναστευτικό στην Ιταλία σαν προβλήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Ιταλία σαν ευρωπαϊκά, άρα και η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή».

Για τις εικόνες με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και τα ελληνοσκοπιανά σύνορα είπε ότι η προσπάθεια είναι αυτή η εικόνα να κρατάει για λίγο, 1-2 μέρες, και αυτό επιτυγχάνεται το τελευταίο διάστημα. «Δεν εξαρτιέται πάντα από εμάς, δηλαδή αν η ροή είναι τεράστια στη Μυτιλήνη θα έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στα σύνορα τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν είναι εχθροί».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό απάντησε ότι τον εκτιμά πολύ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι καλή η συνεργασία, ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θεωρεί το προσφυγικό ως μείζον ζήτημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά το οικονομικό πρόβλημα».

«Έγινα υπουργός σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα», δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    H μόνη λύση στο προσφυγικό πρέπει να είναι η λαϊκή εξουσία και το πέταγμα του Ιμπεριαλίσμού στο καλάθι των αχρήστων. Αυτή είναι η μόνη λύση. Από την μια χορεύετε με τα γεράκια που προμηθεύουν και υποστηρίζουν τις σφαγές από το Αφγανιστάν μέχρι και την Νιγηρία το ... "We are the world" και από την άλλη τείνετε χείρα φιλανθρωπίας ψεύτες και υποκριτές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει